به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، عطا الله ابراهيمي رئيس سازمان جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري در گفتوگو با
جهانبين نيوز؛ درخصوص افزايش توليد گوشت مرغ در استان، اظهار کرد: هشت تشکل فعال مرغ گوشتي در اين استان فعاليت ميکنند که در شهرستانهاي لردگان، شهرکرد، فارسان، چلگرد، اردل، بروجن و خانميرزا توزيع شدهاند.
وي با اشاره به اينکه جمعا 236 واحد پرورش طيور با ظرفيت 5 ميليون و 310 هزار و 108 در چهارمحال و بختياري فعاليت ميکنند، افزود: اين واحدها شامل پرورش مرغ گوشتي، مرغ مادر گوشتي، پرورش مرغ تخم گذار، پرورش شترمرغ و پرورش بوقلمون هستند.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري ادامه داد: ميزان نياز ساليانه، براساس ظرفيت رسمي نهادههاي دامي (ذرت و کنجاله سويا) براي زير بخش طيور در استان جمعا 106 هزار و 696 تن شامل 70 هزار و 835 تن ذرت و 35 هزار و 861 تن کنجاله سويا است.
ابراهيمي عنوان کرد: همچنين ميزان نياز روزانه، براساس ظرفيت رسمي نهادههاي دامي (ذرت و کنجاله سويا) براي زير بخش طيور در چهارمحال و بختياري جمعا 292 تن شامل 194 تن ذرت و 98 تن کنجاله سويا است.
وي خاطرنشان کرد: گزارش معاملات مرغداران چهارمحال و بختياري در سامانه بازارگاه در 9 ماهه سال 1400 جمعا 61 هزار و 894 تن شامل 41 هزار و 954 تن ذرت و 19 هزار و 940 تن کنجاله سويا است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري با بيان اينکه ميزان افزايش جوجهريزي در 9 ماهه اول سال 1400 نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 20 درصد افزايش داشته است، اضافه کرد: جوجهريزي امسال 13 ميليون و 443 هزار و 277 است.
ابراهيمي بيان کرد: از ابتداي دي ماه تا بيست و پنجم اين ماه، کشتار مرغ براساس آمار دامپزشکي در چهارمحال و بختياري يک هزار و 796 تن بوده و ميانگين کشتار روزانه نيز 72 تن گزارش شده است.
وي درخصوص سرانه مصرف محصولات دام و طيور در چهارمحال و بختياري، افزود: توليد سالانه گوشت قرمز در استان 27 هزار و 500 تن است، سرانه توليد گوشت و سرانه مصرف آن در استان به ترتيب 28 و 11 کيلوگرم است و 16 هزار و 830 تن مازاد بر نياز استان توليد شده است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري ادامه داد: توليد گوشت طيور شامل مرغ و... در استان 27 هزار تن است، 2 هزار و 750 تن مازاد بر نياز توليد شده و سرانه توليد و سرانه مصرف آن در استان به ترتيب 27 و 25 کيلوگرم است.
ابراهيمي عنوان کرد: توليد سالانه تخم مرغ در چهارمحال و بختياري 4 هزار و 418 تن است، سرانه توليد اين محصول در استان 4.55 کيلوگرم و سرانه مصرف آن نيز 12 کيلوگرم است.
وي خاطرنشان کرد: در بحث شير خام نيز سالانه 296 هزار و 396 تن در چهارمحال و بختياري توليد ميشود، سرانه توليد شير خام در استان 305 کيلوگرم و سرانه مصرف آن 105 کيلوگرم است، در اين محصول 194 هزار و 546 تن مازاد بر نياز، توليد به ثبت رسيده است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري اضافه کرد: طرح توليد مازاد گوشت مرغ در سطح استان از 29 آذرماه آغاز و تا 27 ديماه ادامه دارد، مجموع مرغ آماده کشتار در حال حاضر در استان يک ميليون و 557 هزار و 630 قطعه است و پيشبيني ميشود 2 هزار و 579 تن گوشت مرغ حاصل شود.
ابراهيمي بيان کرد: نياز به گوشت مرغ در چهارمحال و بختياري براساس سرانه مصرف 2.1 کيلوگرم در ماه 2 هزار و 37 تن است، مازاد گوشت مرغ در برنامه 542 تن پيشبيني شده و مانده مرغ مازاد 184 تن است.
وي با تاکيد بر برنامههاي سازمان جهاد کشاورزي در راستاي جلوگيري از خسارات وارده به مرغداران در اثر ترافيک شديد مرغ، اظهار داشت: برنامهريزي و پيگيري جهت انعقاد قرارداد بين اتحاديه مرغداران استان و شرکت پشتيباني امور دام جهت خريد مرغ منجمد، تامين بخشي از مرغ استانهاي کرمان، اصفهان و هرمزگان و انجماد بيش از 158 تن مرغ ازجمله اين اقدامات هستند.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري در خصوص مقدار خريد گوشت منجمد توسط شرکت پشتيباني امور دام استان نيز افزود: خريد گوشت منجمد توسط اين شرکت 158 هزار و 165 کيلوگرم است.